Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2010 10:54 - ОКРЪЖЕН СЪД ПОТВЪРДИ ПРОБАЦИОННИТЕ МЕРКИ СРЕЩУ МЪЖ, УБИЛ С АВТОМОБИЛ 12 ПАТИЦИ
Автор: preszentar Категория: Новини   
Прочетен: 809 Коментари: 0 Гласове:
0



25.06.2010 г.

гр. Сливен

  
Окръжен съд Сливен потвърди наложеното от Районен съд наказание „Пробация” на обвиняемия Михаил Блажев за умишлено умъртвяване на 12 патици в гр. Кермен, прегазвайки ги с джипа на бившата си съпруга. Наказанието е определено от съда по чл. 55 от НК, като са взети под внимание многобройни смекчаващи вината обстоятелства.

В деня на престъплението малолетния син на подсъдимия Блажев е карал велосипед на улица в гр. Кермен, когато преминавайки покарай патиците те са започнали да съскат срещу него. Уплашеното дете казва на майка си какво му се е случило на улицата, а тя пък информира бившият си към настоящия момент съпруг. Между майката на детето и собственичката на домашните птици възниква скандал. В това време Блажев се качва в джипа на бившата си съпруга и с три последователни маневри убива 12 бр. патици.

Пробационните мерки срещу Блажев са: задължителна регистрация по постоянен адрес за срок от две години, полагане на подпис пред пробационен служител три пъти седмично и задължителни периодични срещи тип „беседи” с пробационен служител за срок от две години, безвъзмезден труд в полза на държавата 200 часа годишно за срок от две години.

Един от аргументите на съда да наложи такава присъда на подсъдимия Михаил Блажев, е че той е бил афектиран от уплахата на детето си.

Предвид горното и като се има предвид, че осъденият Блажев преди това престъпление е бил осъждан пет пъти включително за разпространение на акцизни стоки без бандерол, незаконна продажба на цветни метали, измама и заплаха за убийство, изнудване и съзнателно използване на неистински официален документ – преправен задграничен паспорт, становището на Районен съд Сливен, е че наложеното му наказание по никакъв начин не може да се сметне за сурово.

Районен съд Сливен е готов да оказва съдействие с информация, която е в интерес на обществото. Подробности около тази присъда и останалите присъди на подсъдимия Михаил Блажев могат да бъдат намерени на сайта на Районен съд Сливен - http://sliven.court-bg.org/

 

Пресцентър Районен съд Сливен

Връзки с обществеността

Стоян Радев




Тагове:   автомобил,   мъж,   окръжен,   мерки,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: preszentar
Категория: Новини
Прочетен: 269814
Постинги: 230
Коментари: 3
Гласове: 96
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930