Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2011 15:09 - Районен съд Сливен даде ход на делото срещу зам.кмета на община Сливен Недка Енергиева
Автор: preszentar Категория: Новини   
Прочетен: 710 Коментари: 0 Гласове:
0



10.03.2011, Сливен /sr.pr.com./;  Районен съд Сливен даде ход на делото срещу заместник-кмета на община Сливен Недка Енергиева, обвинена в съставяне на неистински официални документи като длъжностно лице – Решение от 11.05.2010 г. за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка по реда на ЗОП чрез открита процедура с обект”Строителство” относно изграждане на обекти на техническата инфраструктура на територията на Община Сливен, както и 11 на брой Предложения на Кмета на Община Сливен, внесени за разглеждане на сесии на Общинския съвет. Всички документи са изготвени във времето, когато кметът на града Йордан Лечков бе временно от отстранен длъжност от съда. Според прокуратурата престъплението е извършено, като подсъдимата е положила собствения си подпис под името на Йордан Лечков, изписан в документите като Кмета на Община Сливен. В съдебна зала днес, в условията на съкратено съдебно следствие, беше разпитан само юрист-консулта на общината Елеонора Христова, тъй като по отношение на останалите свидетели, защитниците на подсъдимата поискаха те да не се разпитват, а да се четат показанията им, дадени в досъдебното производство. Същото поискаха и по отношение на назначената съдебно-графическа експертиза. В съдебна зала подсъдимата не се призна за виновна, но даде обяснения по обвинението. Според нея действията й, за които прокуратурата твърди, че са престъпни, са израз на установена в Община Сливен практика и са в съответствие с издадена заповед на Кмета на Община Сливен за полагане на печатите в Община Сливен. Свидетелката Елеонора Христова даде подробни показания за начина на съхранение на печатите на общината и процедурата, при която зам.кмет има право да полага подпис при отсъствието на кмета. Според Христова утвърдена практика в община Сливен е при отсъствието на кмета, неговият заместник да се упълномощава да подписва и полага печат № 2 от името на титуляра. 

 След изслушването на свидетеля Христова и подсъдимата Енергиева, съдът постанови на следващото заседание да бъдат представени копия от заповеди на кмета на община Сливен от минали години, с които оправомощава зам.кмета да изпълнява функциите му в негово отсъствие; протоколи от заседанията на Общински съвет Сливен от минали години, на които са разгледани предложенията на кмета на община Сливен, но подписани от зам.кмета въз основа на посочените по-горе заповеди.

 Съдът изисква доказателствата във връзка с твърдението на подсъдимата Енергиева, че начина на подписване на заповедите при отсъствие на кмета е утвърдена през годините практика в община Сливен.

 Следващото разглеждане на делото бе насрочено за понеделник 04.04.2011 г., от 11.00 часа.



Пресцентър Районен съд Сливен

Връзки с обществеността

Стоян Радев



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: preszentar
Категория: Новини
Прочетен: 269991
Постинги: 230
Коментари: 3
Гласове: 96
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930