Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2011 10:41 - Електронни призовки по ГПК въвежда Районен съд Сливен
Автор: preszentar Категория: Новини   
Прочетен: 938 Коментари: 0 Гласове:
0



24.06.2011, Сливен /sr.pr.com/;  Районен съд - Сливен въвежда електронни призовки по Гражданско-процесуалният кодекс. От новата услуга желаещите страни по дела касаещи ГПК ще могат да се възползват, след като подадат заявления в администрацията на съда и посочат активна електронна поща. На съгласните да разглеждат материали и получават призовки по електронен път ще бъде създадена папка в сървъра на съда, от която те ще могат да следят необходимата им информация. В рамките на деня, в който е изпратена призовката, съдебната администрация ще следи писмото дали не е върнато по технически причини. При връщане на съобщение, че писмото е получено, то ще бъде приложено към делото в писмен вид. Ако е посочен неверен електронен адрес, съобщенията и призовките ще бъдат изпращани по настоящ или постоянен адрес.

При възникване на технически затруднения или поради характера или обема на съответното съобщение, и изпращането им чрез електронна поща не е възможно, то те ще се изпращат на посочения от страната съдебен адрес, като съда ще изпрати известие, че книжата им се изпращат по друг начин. В този случай, процесуалните срокове започват да текат от момента на получаване на книжата чрез призовкар или по друг начин.

При промяна на електронния адрес на Районен съд - Сливен, всички пожелали да се възползват от електронната услуга на институцията ще бъдат уведомени чрез електронните си пощи,  интернет страницата на съда и информационните табла в сградата.

Електронни изявления на страни по делата няма да бъдат приемани и ще се считат за неприети. Единствено призовки и съобщения ще бъдат връчвани по електронен път. Други процесуални действия няма да се извършват.

Подробности около електронните призовки и съобщения може да намерите на страницата на Районен съд - Сливен, раздел „Вътрешни правила” чрез приложения линк: http://sliven.court-bg.org/index.php?im=92

 

Пресцентър Районен съд Сливен

Връзки с обществеността

Стоян Радев



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: preszentar
Категория: Новини
Прочетен: 270011
Постинги: 230
Коментари: 3
Гласове: 96
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930