Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2010 11:07 - ЧЕТИРИ ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА БЛУДСТВО И НАНАСЯНЕ НА СРЕДНА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА
Автор: preszentar Категория: Новини   
Прочетен: 651 Коментари: 0 Гласове:
1



Тежка присъда по обвинение в блудство и нанасяне на средна телесна повреда постанови Районен съд Сливен срещу 47-годишният рецидивист С.Д. от новозагорското село Крива круша. По обвинението в блудство на извършителя му бе наложена присъда от две години и осем месеца лишаване от свобода. Същият срок на продължителност на присъдата му бе наложена и по обвинението в нанасяне на средна телесна повреда. Производството се разви по реда на съкратеното съдебно следствие, тъй-като подсъдимия призна изцяло вината си.

На основание чл. 23 от Наказателния  кодекс Районен съд Сливен определи едно общо наказание за извършените две престъпления – две години и осем месеца лишаване от свобода, като на основание чл. 24 от НК срокът на наказанието по присъдата бе завишен. С.Д. бе осъден на четири години лишаване от свобода, а наказанието си ще трябва да изтърпи при първоначален строг режим.

 

Съдът постанови обвиняемия да заплати на жертвата си обезщетение в размер на 30 хил. лв.   

Престъплението С.Д. е извършил в началото на месец май тази година в района на Природен парк „Сините камъни”. Тогава той е нападнал и чрез сила и заплахи е извършил блудствени действия с жена от Сливен, като и нанесъл и средна телесна повреда – избиване на два зъба.

 

Насилникът е многократно осъждан за извършени от него тежки умишлени престъпления от общ характер. Освободен е от затвора в Бургас през 2009 г., след което се е установил да живее в изоставена вила във вилната зона край Сливен до момента на разкриване на престъплението. 

 

 

Чл.23 от НК – Ако с едно деяние са извършени няколко престъпления или ако едно лице е извършило няколко отделни престъпления, преди да е имало влязла в сила присъда за което и да е от тях, съдът, след като определи наказание за всяко престъпление отделно, налага най-тежкото от тях

 

Чл.24 от НК – Когато наложените наказания са от един и същ вид, съдът може да увеличи определеното общо най-тежко наказание най-много с една втора, но така увеличеното наказание не може да надминава сбора от отделните наказания, нито максималния размер, предвиден за съответния вид наказание

 

 

 

Пресцентър Районен съд Сливен

 

Връзки с обществеността

Стоян Радев




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: preszentar
Категория: Новини
Прочетен: 270109
Постинги: 230
Коментари: 3
Гласове: 96
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930